My first children's book given an honorary award in Punni literature prize

Tuhat ja yksi otusta (Laura Merz & Aino Järvinen, published by Etana Editions) has been awarded in the Punni prize for debut books. Thank you Finnish Institute for Children's Literature!

Here are the jury's comments in Finnish:

"Kuvittaja ja tekstiilitaiteilija Laura Merzin kuvittama ja hänen yhdessä Aino Järvisen kanssa kirjoittamansa Tuhat ja yksi otusta (Etana Editions 2016) on aivan uudenlainen tietokirja lapsille. Rakkaus eläimiin sekä lapsena luettuihin eläinkirjoihin näkyy. Mustalla, juoksevalla tussilla ja erilaisilla käsiin osuneilla välineillä luodut mustavalkoiset, tyylitellyt eläinhahmot tuovat raikasta ilmettä suomalaiseen lastenkirjakuvitukseen. Ne vertautuvat myös kansainvälisesti tunnettuihin taitajiin. Leikkisä, mutta tiukasti faktoihin nojaava ja sopivan lyhyt teksti houkuttelee lasta kysymyksiin ja poimii esiin myös hupaisia, vähemmän tunnettuja yksityiskohtia eläimistä. Kirja on kuin pieni taidegalleria, joka houkuttelee lasta kokeilemaan rennolla otteella taiteilua itse. Kirja on poikkeuksellisen ansiokas ja lajia uudistava esikoisteos."

You can read more about the prize here: http://lastenkirjainstituutti.fi/tiedotearkisto/punni-kirjallisuuspalkinto-elina-hirvoselle-ville-tietavaiselle

Photo by Etana Editions